DOBRODOŠLI U DOBROK SVET

TAJNA NAŠE KUHINJE JE U JEDINSTVU TRADICIONALNOG I MODERNOG KULINARSTVA.

Tradicionalno za nas podrazumeva dugogodišnje iskustvo naših kuvara, a moderno se ogleda u tehnologiji koju koristimo i našem odabiru jela. Rezultat je pametna ishrana.

Mi verujemo da samo dobro osmišljeni obroci od kvalitetnih
i svežih namirnica mogu da pruže potrebne zdrave sastojke. Želimo da svako ima izbor da se hrani zdravo.

Neke od tajni naše kuhinje:

- Za termičku obradu koristimo maslinovo ulje od komina.
- Nemamo fritezu i ništa ne spremamo u dubokom ulju, već se jela spremaju u konvektomatu na vrućem vazduhu.
- Za kuvana jela ne pravimo zapršku odnosno ne koristimo brašno.
- Ne koristimo ni jedan začin koji sadrži neko E i pojačivače ukusa.

TEHNOLOGIJA

Umesto uobičajenih alata i pećnica, koji zbog visokih temperatura i produženog vremena kuvanja uništavaju prirodan ukus hrane i hranjive vrednosti, naš izbor su konvektomati i roštilj na gas. Konvektomati omogućavaju da hrana zadrži sve hranjive sastojke i sačuva prirodne arome.

Roštilj na gas omogućava da se hrana ravnomerno peče. Zbog kontrole vlažnosti vazduha, hrana se uspešno priprema na visokoj temperaturi, bez isušivanja i zagorevanja. Zbog vrste materijala od kojih su izgrađeni, ovi aparati sprečavaju da se mirisi i ukusi mešaju prilikom pripreme raznih jela.

Za najukusnije i najzdravije jelo potrebna je tehnologija koja omogućava da namirnice zadrže svoje zdrave sastojke. Mi smo tu tehnologiju pronašli!

NAŠI STANDARDI

Dobrok kuhinja prati najviše standarde koje propisuje sistem bezbednosti hrane, HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point). Osnovni cilj HACCP sistema jeste proizvodnja bezbednih prehrambenih proizvoda.

Sve namirnice koje koristimo u pripremanju jela prolaze kroz strogo kontrolisanu termičku obradu. Dobrok obroci su uvek sveži i kvalitetni, jer HACCP sistem propisuje i standarde vezane sa opremu za kuhinje, održavanje i pakovanje.

Ipak, moramo reći: naši interni standardi strožiji su od HACCP-a.

KO SMO MI?

Mi smo kulinarski majstori sa dugogodišnjim iskustvom i velikim entuzijazmom. Kuhinja je naša radionica u kojoj smo najsrećniji kada možemo da ispoljimo našu kreativnost i kada vidimo zadovoljne osmehe na licima. Kada nismo u kuhinji, uživamo u prirodi, i u vremenu koje provodimo sa porodicom i prijateljima.

Postani deo dobrok zajednice

DOBROK ZAJEDNICA ZA ZDRAVU PLANETU

 

Lako je zanemariti činjenicu da su resursi naše planete ograničeni. Pravim i pametnim izborom svi zajedno možemo da uživamo u zdravom načinu života, koji je dobar za našu planetu. Ponosni smo što Dobrok kuhinja menja način na koji razumemo zdravu ishranu tako što stvara zajednicu koja podržava društveno odgovoran i održiv ekološki sistem. Jednostavnim planiranjem zdrave ishrane može se uživati u kvalitetnim obrocima prirodnih sastojaka i smanjiti bacanje hrane.

Poruči dobrok obrok

Da li zdrava ishrana može biti laka odluka?

Dobrok obroke možeš da poručiš danas za danas do 12:30 č. Jela se pripremaju se od svežih namirnica proverenog kvaliteta. Naša želja je da ljudi sa različitim ukusima imaju mogućnost svakog dana da uživaju u zdravim jelima. Za porudžbine preko 5 glavnih jela, u jednoj porudžbini u jednom danu na teritoriji centra grada Novog Sada dostava se ne naplaćuje. U zavisnosti od toga koliko je neko prigradsko mesto udaljeno, usklađuje se broj obroka za koje je dostava besplatna.