Tradicionalno za nas podrazumeva dugogodišnje iskustvo naših kuvara, a moderno se ogleda u tehnologiji koju koristimo i našem odabiru jela. Rezultat je pametna ishrana.
Mi verujemo da samo dobro osmišljeni obroci od kvalitetnih
i svežih namirnica mogu da pruže potrebne zdrave sastojke. Želimo da svako ima izbor da se hrani zdravo.
Neke od tajni naše kuhinje:
- Za termičku obradu koristimo maslinovo ulje od komina.
- Nemamo fritezu i ništa ne spremamo u dubokom ulju, već se jela spremaju u konvektomatu na vrućem vazduhu.
- Za kuvana jela ne pravimo zapršku odnosno ne koristimo brašno.
- Ne koristimo ni jedan začin koji sadrži neko E i pojačivače ukusa.
Umesto uobičajenih alata i pećnica, koji zbog visokih temperatura i produženog vremena kuvanja uništavaju prirodan ukus hrane i hranjive vrednosti, naš izbor su konvektomati i roštilj na gas. Konvektomati omogućavaju da hrana zadrži sve hranjive sastojke i sačuva prirodne arome.
Roštilj na gas omogućava da se hrana ravnomerno peče. Zbog kontrole vlažnosti vazduha, hrana se uspešno priprema na visokoj temperaturi, bez isušivanja i zagorevanja. Zbog vrste materijala od kojih su izgrađeni, ovi aparati sprečavaju da se mirisi i ukusi mešaju prilikom pripreme raznih jela.
Dobrok kuhinja prati najviše standarde koje propisuje sistem bezbednosti hrane, HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point). Osnovni cilj HACCP sistema jeste proizvodnja bezbednih prehrambenih proizvoda.
Sve namirnice koje koristimo u pripremanju jela prolaze kroz strogo kontrolisanu termičku obradu. Dobrok obroci su uvek sveži i kvalitetni, jer HACCP sistem propisuje i standarde vezane sa opremu za kuhinje, održavanje i pakovanje.
Lako je zanemariti činjenicu da su resursi naše planete ograničeni. Pravim i pametnim izborom svi zajedno možemo da uživamo u zdravom načinu života, koji je dobar za našu planetu. Ponosni smo što Dobrok kuhinja menja način na koji razumemo zdravu ishranu tako što stvara zajednicu koja podržava društveno odgovoran i održiv ekološki sistem. Jednostavnim planiranjem zdrave ishrane može se uživati u kvalitetnim obrocima prirodnih sastojaka i smanjiti bacanje hrane.
Dobrok obroci se poručuju samo na teritoriji Novog Sada danas do 19h za sutradan ili nekoliko dana unapred.
Pripremaju se od svežih namirnica proverenog kvaliteta.
Zdrava ishrana sada je laka odluka.