Dobrok recept - Pasulj bez zaprške

Pasulj pripada porodici mahunarki koje imaju veliku količinu proteina, malo masti i visoku energetsku vrednost. Međutim, ono što može da umanji pozitivan efekat pasulja po zdravlje je zaprška. Ali kako napraviti dobar i ukusan čorbast pasulj, a da mu ne dodamo masnoću i brašno?

U Dobrok kuhinji se priprema ukusan i zdrav pasulj i to bez zaprške. Velika Dobrok porcija ima čak 720 grama i samo 340 kalorija, a mala porcija sadrži pola kilograma i ima svega 320 kalorija.

Pogledaj kako da lako i jednostavno spremiš zdrav pasulj bez zaprške koji će imati ukus prste da poližeš.

Pasulj bez zaprške

KOJI SU SVE SASTOJCI POTREBNI ZA PASULJ BEZ ZAPRŠKE?

KAKO SPREMITI PASULJ BEZ ZAPRŠKE U NEKOLIKO LAKIH KORAKA?

  1. Potopiti pasulj u vodu jedno veče pre kuvanja.
  2. Sutradan kuvati pasulj u toj vodi oko 5 minuta.
  3. Baciti tu vodu.
  4. U posebnu šerpu staviti 400 grama iseckanog crnog luka, 200 g šargarepe, 100 g celera i dva izgnječena čena belog luka. 
  5. Sve to je potrebno prodinstati oko jedan sat.
  6. Nakon dinstanja, tu smesu izblendati.
  7. U tu smesu dodati pasulj i začine po ukusu (so, biber, prirodna mešavina začina bez aditiva i pojačivača ukusa, lovor). 
  8. Sve to kuvati dok zrna pasulja ne postanu mekana.
  9. Po želji dodati neko dimljeno meso ili kobasice. Prijatno! :)))
Pred.
Sled.