Dve stvari sa kojima se domaćice najčešće susreću su nedostatak vremena za obavljanje svih obaveza u toku dana i nedostatak ideja za pripremu obroka. Uz to, dodatni izazov je priprema obroka koji su zdravi, a koje će ukućani obožavati. Zato, delimo sa vama 3 recepta za zdrav ručak na brzinu.
Cezar salata
Sastojci:
- pileće belo meso 140g
- iceberg salata 220g
- majonez 40g
- pavlaka 30g
- inćuni 5g
- kapar 5g
- parmezan 10g
- maslinovo ulje 2ml
- narandža 1/2
- krutoni
- so, biber po ukusu
Priprema:
- U dublji sud sipati majonez, pavlaku, inćune, kapar, maslinovo ulje, sok od narandže, so, biber i sve to izblendirati. Ovako dobijena smesa je dresing.
- Belo meso ispeći pa potom iseći na trakice ili kockice (kako ko voli) i ostaviti da se ohladi.
- U činiju iseći iceberg salatu, preliti dresingom i pomešati.
- Tako dobijenu salatu staviti u činiju u kojoj će biti poslužena. Preko nje staviti belo meso, krutone i izrendan parmezan.
- Prijatan obrok želi vam Dobrok! :)
Piletina sa povrćem u kari sosu
Sastojci:
- pileće belo meso 150g
- pirinač 100g
- jaje 2
- gustin 20g
- maslinovo ulje od komina
- šampinjoni 50g
- šargarepa 50
- tikvice 50g
- kisela pavlaka 30g
- crni luk 30g
- beli luk 1 čen
- susamovo ulje
- so, biber, đumbir u prahu, kari, soja sos po ukusu
Priprema:
- Meso iseći na veće kocke.
- U jednu činiju umutiti 2 jaja, ubaciti isečeno meso i dobro promešati.
- U drugu činiju sipati gustim i u nju dodati meso pa opet sve promešati.
- Nakon toga meso peći na prethodno zagrejanom maslinovom ulju od komina dok ne porumeni. Izvaditi meso da se ocedi.
- U isto ulje dodati sitnije isečene tikvice, šargarepu i šampinjone pa to dinstati 5-10 minuta.
- Vratiti meso, dodati vode, crni i beli luk, so, biber, kari, soja sos, malo susamovog ulja i to kuvati 15-20 minuta.
- Pred sam kraj dodati kiselu pavlaku.
- Uživati u svom Dobrok obroku! :)
Svinjski doner
Sastojci:
- tortilja
- svinjski kare 100g
- šampinjoni 20g
- paprika sveža 20g
- plavi kupus 20g
- kupus 20g
- šargarepa 20g
- cveni pasulj 20g
- beli luk 1 čen
- pelat 1dl
- pavlaka 20g
- sig gauda 40g
- iceberg salata 20g
- so, biber, čili po ukusu
Priprema:
- Meso iseći na trake (žilijen) i propržiti na maslinovom ulju od komina.
- Kada bude gotovo dadati papriku, šampinone i pelat.
- Kuvati još par minuta i ostaviti da se ohladi.
- Na tortilju staviti pomešanu iceberg salatu sa pavlakom, plavi kupus, kupus, šargarepu, crvni pasulj, gauda sir.
- Preko toga staviti prethodno skuvano meso, dobro zaviti tortilju pa ugrejati u tiganju.
- Smazati Dobrok doner! :)
Kada ni pored brze pripreme ipak nemate vremena za pravljenje obroka, sva tri jela, kao i još mnoštvo zdravih i ukusnih obroka možete poručiti na portalu dobrok.rs i oni će vam biti isporučeni u željeno vreme i na željenu adresu.