Kako se hraniti zdravo na poslu?

Maja Čobanov

Koliko često u nedostatku vremena, birate brze i nezdrave obroke na poslu?

Svakodnevne obaveze, stres i nedostatak vremena su najčešći izgovori da izaberemo hranu koja nam je nadohvat ruke. Ipak, da li je ovo nešto čemu treba da težimo? 

Kvalitet i raznovrsnost namirnica u našoj svakodnevoj ishrani je jedan od veoma bitnih faktora koji utiču na naše zdralje. 

Uz današnji način života i obima posla možda nam se čini nemoguće da na poslu jedemo nešto zdravo i ukusno. Prva pomisao na takvu ishranu su velika planiranja i duge pripreme hrane ili skupi restorani. 

Kada shvatimo koju količinu vremena i novca treba da uložimo u ovakav način ishrane, često se odlučimo za najbližu pekaru ili brzu hranu. 

Da li se ovaj začarani krug ipak može prekinuti? 

Kako odabrati zdravu i brzu alternativu obroka na poslu?

Većinu vremena u toku jednog dana provedemo na poslu, pa je iz tih razloga jako važno šta ćemo jesti u toku radnog dana. Izbalansiran obrok na poslu doprineće da se osećate bolje, da ste više fokusirani a samim tim i produktivniji.

Ne mora planiranje obroka da vam oduzima vreme ako ih isplanirate unapred, da li ste razmišljali o tome?

Planiranje za dve nedelje nije tako teško ako imaš opciju da to uradiš u samo jednom danu na našem portalu

Zdrav doručak za početak radnog dana

Od kvaliteta ovog obroka nam zavisi dosta stvari. On prvenstveno utiče na naš fokus, nivo energije i produktivnost. Kako bi napravili značajne promene na svom telu, kao i stvorilii dobru naviku doručak bi trebalo da konzumirate svaki dan u isto ili slično vreme.

Neke od važnosti ovog obroka možete pročitati na ovom linku.

Ako nemate vremena da jedete kod kuće, ni vremena za organizaciju na poslu onda je za vas pravi izbor nešto brzo i lako, a neke zanimljive recepte možete naći ovde.

Zbog čega ne treba preskakati ručak?

Nije tajna da je ručak jedan od veom bitnih obroka u danu, što nam potvrđuju razna istraživanja. Nutricionisti naglašavaju da je veoma bitno ne preskakati ovaj obrok kao i to da se jede uvek u slično ili isto vreme. 

To je vreme kada se treba udaljiti od telefona, monitora i sesti na kratku pauzu.

Ono što je važno kod ručka je da bi trebalo da imamo vreme ručka, i da ‘’nešto na kašiku’’  nikada nije pogrešan izbor, neke od jela na kašiku možete pogledati na Dobrok portalu, i videti ceo izbor kuvanih jela.


Poruči Dobrok Obrok!

U cilju ohrabrivanja ljudi da se suoče sa izazovima koje nosi brz tempo života i budu korak bliže sticanju trajnih navika, Dobrok je napravio koncept koji čini da zdrava ishrana postane laka odluka! Svakodnevno planiranje doručka i ručka na poslu je nešto što će vam lako preći u naviku pogotovo ako unapred možete da znate šta možete da poručite.

Brzo planiranje obroka na našem Dobrok portalu olakšaće vam svakodnevne muke oko poručivanja hrane i skratiti vreme provedeno planirajući obroke na poslu.

Naši obroci su pripremljeni od svežih namirnica bez dodavanja zaprške, vegete i suncokretovog ulja. Umesto uobičajenih pećnica, naš izbor su konvektomati i roštilji na gas koji omogućavaju da hrana zadrži sve hranljive sastojke i sačuva prirodne arome.

Isplaniraj obroke na Dobrok portalu i učini zdravu ishranu na poslu mogućom!

Pred.