Imajući u vidu novonastalu situaciju sa virusom COVID-19, došli smo u situaciju da je preporuka da smanjimo svoja kretanja i ukoliko je moguće da radimo od kuće. Ovo znači, da smo ograničeni da idemo u nabavku u bilo koje doba dana i da nam odlazi dodatno vreme na planiranje nabavke i obavljanja iste.
Uzimajući sve ovo sve u obzir, mi smo se potrudili da vam predstavimo nekoliko razloga zašto je poručivanje Dobrok obroka sada praktična i odgovorna odluka.
Najviši higijenski standardi u Dobrok kuhinji
Naša kuhinja prati najviše standarde koje propisuje sistem bezbednosti hrane, HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) čiji je cilj proizvodnja bezbednih prehrambenih proizvoda. Iako je HACCP nešto bez čega ne može da se zamisli rad Dobrok kuhinje, sada još strože kontrolišemo ispravnost svake namirnice koja je ušla u našu kuhinju, kao i svaki obrok koji je izašao iz nje.
Pored toga što sve namirnice, koje koristimo u pripremanju jela, prolaze kroz temeljnu i strogo kontrolisanu termičku obradu, sada ni to nije dovoljno. Zato naši kuvari redovno dezinfikuju sve radne površine pre i posle pripreme jela.
S obzirom na to da se korona virus prenosi kapljičnim putem prilikom kašljanja i kijanja, naši iskusni i oprezni kuvari redovno nose maske i rukavice, kako bi umanjili svaku šansu da se bilo čije zdravlje dovede u pitanje. Sve je u cilju toga da sva oprema u kuhinji bude sterilisana, da se higijena održava i da se hrana spakuje na najsigurniji mogući način.
U ovom momentu ono što je velika prednost naše kuhinje je što nije restoran, nemamo opciju ličnog preuzimanja hrane i samim tim naši kuvari nisu u kontaktu sa ljudima. Na taj način Dobrok doprinosi tome da se kriva spljošti i da se uspori rast broja zaraženih.
U Dobrok kuhinji imamo sve potrebne namirnica
Kako postići nabavku, kuvanje, rad od kuće, sastanke i kratke rokove? Zvuči kao nemoguća misija, zar ne? Čak i kada se jako dobro organizujemo i kada smo sigurni da će se naš plan ostvariti i da sve postižemo, postoji velika verovatnoća da će nam nestašica pojedinih namirnica pokvariti planove.
U Dobrok kuhinji imamo dovoljno svih namirnica. Redovno pratimo broj porudžbina, planiramo jelovnik unapred i redovno ga ažuriramo. U skladu sa tim planiramo i nabavku. Trudimo se da održimo kvalitet i da naši korisnici dobijaju ista jela kao i dosad.
Ako se ipak odlučite da budete uporni i da idete u prodavnicu bez obzira na rizik, postoji verovatnoća da će se javiti drugi problem. Ukoliko uspete da napunite korpu u prodavnici sa svim željenim namirnicama, moguće je da ćete preterati. U želji da stvorite zalihe može da dođe do nagomilavanja i kvarenja hrane. Sledeći korak je bacanje, a svima nam je krivo kada moramo to da uradimo.
Jedan od glavnih ciljeva Dobrok kuhinje je da se reši taj problem. Na svetskom nivou trećina hrane završi u kantama za otpatke. Kako bismo sprečili bacanje namirnica, nabavljamo količinu hrane koja nam je potrebna za pripremu obroka. Zato su sva naša jela uvek sveža.
Dobrok obroci se pakuju u jednokratne ambalaže
U Dobrok kuhinji se isključivo koriste jednokratne ambalaže od stiropora i plastike. Želimo da budemo sigurni da obroci u kutijama će biti u kontaktu samo sa osobom koja je naručila taj obrok. S obzirom na to da postoji mogućnost zadržavanja virusa na metalu, ne želimo bilo koga da izlažemo riziku. Iz tih razloga ne koristimo posuđe u kom bi naši klijenti dobijali obroke sa escajgom ili u tanjirima koje je neko prethodno koristio.
Dobrok obrok možeš da poručiš danas za danas
Naravno! Svakog radnog dana postoji opcija poručivanja jela za taj dan.
Doručak možeš da poručiš do 9.00 časova i da odabereš kada će kajgana, sendvič, pita, kaša stići na tvoju adresu u periodu od 8.30 do 10.00 č.
Ručak možeš da naručiš do 11.00 časova i odabereš kada želiš tvoje jelo da stigne u periodu od 12.00 do 14.30 č.
Sve što treba da uradiš je da otvoriš svoj Dobrok nalog i samo u nekoliko koraka da naručiš svoj doručak ili ručak.
Primamo porudžbine i telefonom
Svima nam se desi da nismo pri računaru, da internet konekcija oslabi ili da smo prosto zaboravili da naručimo jelo na Dobrok portalu. Zato sada možete da nas pozovete na 0652819801 od 8.00 do 18.00 časova i brzo i lako da poručite ručak za sebe i svoju porodicu. Dostava stiže na vašu adresu na teritoriji Novog Sada, ali i u prigradska naselja.
Dobrok obroci dostupni i na donesi.com
Apsolutno! Jela sa Dobrok menija sada možete poručiti i putem platforme donesi.com. Tu možete pronaći više detalja o samim jelima i videti kako izgledaju obroci.
Sada je bitnije nego inače hraniti se zdravo
Sada kada se manje krećemo, više sedimo i kada je moguće da nam imunitet oslabi, jako je bitno voditi računa o zdravlju. U tome nam na prvom mestu može pomoći zdrava i redovna ishrana.
U Dobrok kuhinji obroci se pripremaju u konvektomatima i na plinskim roštiljima. Na taj način hrana se ravnomerno peče, vlažnost vazduha se održava, a hranljive materije ne nestaju. Takođe, kuvana jela se pripremaju bez zaprške, a prženje u dubokom ulju i fritezama je prva stavka koju smo odbacili pri organizovanju Dobrok kuhinje.
Uzimajući u obzir trenutnu situaciju naši kuvari se trude da pomognu sugrađanima tako što će ih motivisati da ostanu kod kuće. Samo na taj način i gajenjem zdravih navika možemo da sačuvamo i sebe i druge.